nayttelyt

EEVAN NÄYTTELYT

Yksityisnäyttelyt
Ryhmänäyttelyt
Yhteisnäyttelyt

Klikkaa kuvaa niin saat sen isona!

Minun Kouvolani ja St. Louis Blues

Kouvolan Taidemuseossa oli 6.5. – 15.8.2010 poikkitaiteellinen näyttely, joka liittyi juhlavuoden Minun Kouvolani – hankkeeseen. Näyttelyn jury kokoontui 20.2.2010 ja valitsi teoksia yhtensä 45 taiteilijalta tai ryhmältä. Juryyn kuuluivat kirjailija-kriitikko Suvi Ahola, taiteilija akateemikko Outi Heiskanen, muusikko Kaarle Viikate sekä muotoilun ja median vastaava opettaja Auli Mattila-Möller.

Olen tosi iloinen, kun maalaukseni St. Louis Blues ja siihen liittyvä kertomus, läpäisivät arvovaltaisen jurytyksen!
Minun Kouvolani ei ole taloja – ei katuja. Minun Kouvolani on 45 vuotta Kouvolassa elettyä elämää. Alussa se oli päivästä toiseen ja vuodesta toiseen elämää nuorten parissa fysiikan ja matematiikan maailmassa. Kuivaa, ajattelee joku, mutta sitä se ei ole ollut, päinvastoin mielenkiintoista ja inspiroivaa! Minun Kouvolani on edelleen hyviä ystäviä, musiikkia, Kymi-Sinfoniettaa, jazzia, … ja lähes kymmenen vuotta uuden elämän, kuvataiteiden opiskelua kouvolalaisten nuorten opettajien kanssa,…

St. Louis Blues oli ollut pitkään tekeillä. Lopullisen muotonsa ja nimensä se sai upean jazzkonsertin jälkeen. Ihanan, rennon ja inspiroivan, taitavan ja hiukan rosoisenkin musisoinnin herkistämänä ajattelin, että osaisinpa joskus maalata samalla tavalla, kuin nuo ”jätkät” soittavat! – Konsertin jälkeen otin värit ja isot pensselit esiin ja hukutin aikaisemman maalipinnan uusiin väreihin! Ikimuistoista jazzia Kuusankoski-talossa – nykyisessä Kouvolassa.

Fibonaccin luvut synnyttivät maalauksen spiraalin – Spira Mirabilen. Ne taas olivat hurmanneet minut Dan Brownin kirjassa Da Vinci-koodi?! Hurmanneet? Niin – onnekseni luvut, lukujonot ja kauniit ongelmien ratkaisut kiehtoivat jo ammattia valitessani. Se teki omalta osaltaan työn Kouvolan Lyseon lukiossa mielenkiintoiseksi. Haasteena oli tartuttaa mielenkiinto kouvolalaisiin nuoriin!! Onnistuinko?
Juu ja ei – onneksi innostumme erilaisista asioista!