eeva

EEVAN TARINA LYHYESTI

Synnyin Viipurissa, siihen aikaan Suomen kansainvälisimmässä kaupungissa kesäpäivän seisauksen aikoihin Härän vuonna. Onnellisen lapsuuteni ja nuoruuteni elin Lahdessa. Koko kouluajan matikka oli mukavaa. Lukiossa rinnalle nousi kuvis! Hetken harkitsin: Yliopisto vai Ateneumi?

Muutama vuosi sitten muutin takaisin Lahteen, mistä parikymppisenä lähdin opiskelemaan ihan muuta kuin taiteita! Mielenkiintoiselle tieteen tielle vähitellen jäin.

Suurimman osan elämästäni olen elänyt Kouvolassa. Mielenkiintoisia ja inspiroivia vuosia nuorten parissa matematiikan ja fysiikan maailmoissa.

Positiivisen lisän fysiikan opetukseen toi parinkymmenen vuoden tiivis työskentely oppikirjailijoiden ryhmässä: Erätuuli, Meisalo, Suokko. (Otava)

Kun pääsin eläkkeelle, palasin taiteeseen. Aloin opiskella kouvolalaisten nuorten taiteilijoiden kursseilla toista ”ammattiani”, joka oli ollut lähes täysin paketissa odottamassa aikaansa. Nyt on helppo todeta, että tämä oli oikea järjestys ja minulle ainoa mahdollisuus kahteen täysin erilaiseen elämään.

Kun 2004 pääsin jäseneksi Kouvolan Taideseuraan, tuntui kuin olisin läpäissyt ison tentin. Kun 9 vuotta myöhemmin anoin jäsenyyttä Suomen Taiteilijat ry:ssä ja sain hyväksymiskirjeen, elin samoissa tunnelmissa!

Taide on olemisen muoto…

Nykyisin opiskelen Lahdessa ja elämääni kuuluvat olennaisena osana näyttelyt, joista jokainen on haaste, mutta:

”Haasteet tekevät elämästä mielenkiintoisen
ja niistä selviäminen tekee elämästä merkityksellisen.”

-Joshua J. Marine

En ole ammattilainen, en myöskään harrastelija. Minulle on totta F. Franckin ajatus:

“Taide ei ole ammatti eikä harrastus.
Se on olemisen muoto.”

Opiskelu, maalaaminen, piirtäminen ja näyttelyt jatkuvat eli
the show must go on!

“You have powers you never dreamed of.
You can do things you never thought you could do.
There are no limitations in what you can do
except the limitations in your own mind
as to what you cannot do.
Don’t think you cannot.
Think you can.”

-Darvin P. Kingsley