galleria5

EEVAN GALLERIA 5
 
Spira Mirabile

Fibonaccin luvut synnyttivät oheisten maalausten spiraalin – Spira Mirabilen. Ne taas olivat hurmanneet minut Dan Brownin kirjassa Da Vinci-koodi?! Hurmanneet? Niin – onnekseni luvut, lukujonot ja kauniit ongelmien ratkaisut kiehtoivat jo ammattia valitessani. Se teki omalta osaltaan työn Kouvolan Lyseon lukiossa mielenkiintoiseksi. Haasteena oli tartuttaa mielenkiinto kouvolalaisiin nuoriin!! Onnistuinko?
Juu ja ei – onneksi innostumme erilaisista asioista!

St. Louis Blues

Klikkaa kuvaa

St. Louis Blues, öljy, 2008, 90 x 80 cm
 
oli ollut pitkään tekeillä. Lopullisen muotonsa ja nimensä se sai upean jazzkonsertin jälkeen. Ihanan, rennon ja inspiroivan, taitavan ja hiukan rosoisenkin musisoinnin herkistämänä ajattelin, että osaisinpa joskus maalata samalla tavalla, kuin nuo ”jätkät” soittavat!

Konsertin jälkeen otin värit ja isot pensselit esiin ja hukutin aikaisemman maalipinnan uusiin väreihin! Vain spiraali – Spira Mirabile – jäi!

”St. Louis Blues on mielenkiintoinen nimivalinta Eeva Suokon keltaista energiaa pursuavalle työlle. Blueshan yhdistyy mielessä herkemmin alakuloon kuin aurinkoisen voiman tuntoihin.”

Tuula Huittinen Kouvolan Sanomissa 23.11.2008

A mi manera

Klikkaa kuvaa

A mi manera, öljy, 2009, 90 x 80 cm
on maalattu lempeämmin värein, mutta myös sen peruskuvio on Spira Mirabile.

”Taulu on nyt seinällä. Istun tuolissa sitä vastapäätä ja lataudun positiivisella energialla.”
Kännyviesti maalauksen uudelta omistajalta heinäkuussa 2009

Aries

Klikkaa kuvaa

Aries, öljy, 2009, 80 x 60 cm
 
syntyi, kun aloin siirtää rohkeasti rytmikkäin vedoin väripaletiltani keltaista, sinistä vihreää, …, voimakkaan punaiselle pohjalle, Spira Mirabile. Työ oli ollut kauan pysähdyksissä. En osannut jatkaa. En tiennyt, mitä haluan. Nyt yritin vaan vauhdissa pitää mielessä Sakalan Mikon opetuksia väreistä.

”Ariesta Suokko aloitti viime taiteiden yössä. Keväällä hän kaivoi työn esille ja pohti, tulisiko ikinä valmista – ja sitten siihen alkoi ryöpytä keltaista.”
Irma Jäppinen Kouvolan Sanomissa 21.5.2009